GeoBaan

Stage bij Gemeente Utrecht

Gemeente Utrecht, de plek waar alle politieke besluiten over ons stadsie worden gemaakt. In het Stadskantoor naast Utrecht Centraal zijn regelmatig stageplaatsen beschikbaar, bijvoorbeeld in de ruimtelijke ordening of wonen. Wat kan je verwachten als je afstudeert bij de gemeente Utrecht?

Wat de gemeente onderscheidt van andere organisaties, is de kans om inzicht te krijgen in het hele politieke proces. Je zal raadsvergaderingen en commissievergaderingen bijwonen en uiteraard ben je ook welkom bij teamoverleg. Hierdoor leer je hoeveel werk er achter bepaalde besluiten zit en hoe deze besluiten gemaakt worden. Je stagebegeleider neemt je op sleeptouw en langzaam maar zeker word je bekend met de gemeentepolitiek en alle processen daar achter.

Naast het meedraaien achter de schermen ben je druk bezig met je eigen onderzoek. Het onderzoeksthema is in overleg met de stagebegeleider vastgesteld, om te garanderen dat het thema relevant is en ook daadwerkelijk gebruikt zal worden. Je onderzoek past bij de actuele politieke agenda en draagt daarom direct bij aan het inzicht van de gemeente in bijvoorbeeld de spreiding en het type toerisme in de stad.

Als je stage gaat lopen bij Gemeente Utrecht, zal je veel op het Stadskantoor te vinden te zijn. Dit is een groot en modern gebouw, waar je alle afdelingen kunt vinden. Je hebt nauw contact met je stagebegeleider, waarmee je eens per week je voortgang bespreekt. Ook zal je de andere leden van het team veel tegenkomen.

Al met al krijg je een unieke kans om binnen te kijken bij de gemeente. Ben je benieuwd geworden naar de stages die op dit moment worden aangeboden? Bekijk snel deze pagina.