GeoBaan

Sam: stage bij Stichting Made Up North in Amsterdam

Made Up North is een stichting die zich inzet voor de kleine maakindustrie in Amsterdam Noord. Aangezien zij vaak moeten wijken voor gebiedsontwikkelingen en daardoor vervolgens uit de stad verdwijnen.

Mijn stage is een onderzoeksstage, dus naast onderzoek doe ik verder geen andere dingen. Mijn scriptie is gelijk het eindproduct voor de stichting. Dat is fijn! Daarnaast leer ik erg veel van mijn stagebegeleidster, die veel in de bouw- en vastgoedwereld doet. Ik mag soms met haar meekijken en hoor verhalen van haar. Daarnaast geeft ze mij ook veel tips voor de toekomst over bijvoorbeeld netwerken en zelfontplooiing. Hier heb ik erg veel geluk mee. Een valkuil voor mij is dat ik dit onderzoek schrijf voor ‘iemand anders’ waardoor ik soms wat meer druk voel om het goed te doen.

“ik leer erg veel van mijn stagebegeleidster, die veel in de bouw- en vastgoedwereld doet”

Met een onderzoeksstage merk ik dat het een toegevoegde waarde is naast mijn scriptie. Ik heb veel mensen ontmoet en het voelt goed om een onderzoek te doen waar zij veel aan gaan hebben. Ook was het makkelijker om participanten te vinden voor mijn onderzoek via deze stage.

Foto: Gunvor Bjerklund Røkke, Flickr